Misyon ve Vizyon

MİSYONUMUZ

Bölgesel ve ulusal gıda ve tarım sektöründe AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları yaparak yeni ürün ve yöntemler geliştirmek.

AMACIMIZ

  • Iğdır Bölgesinin, bölgeye ait potansiyel gıda ve tarım ürünlerinden faydalanmasını sağlamak.
  • Ürünlerin geliştirilebilmeleri amacıyla gıda ve tarım endüstrisine yardımcı olmak.
  • Iğdır Bölgesine ait hammaddelerin değerlendirilmesini sağlamak.
  • Bölgedeki işletmelerin ihracat oranını arttırmak.
  • Rekabeti arttırmak üzere bölgesel ve ulusal gıda şirketleri ile işbirliği yapmak.

Gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatabilmek amacıyla aşağıdaki gibi farklı teknolojileri kullanıyoruz:

  • Geleneksel ve Gelişmiş Kurutma Teknolojileri
  • Modifiye Atmosfer Teknolojileri
  • Fermentasyon Teknolojileri
  • Soğutma ve Dondurma Teknolojileri

ALANIMIZ

  • Tüm gıda alanlarında AR-GE çalışmaları
  • Gıda ürünlerinin çeşitli analizleri
  • Gıda ürünlerinin kalite kontrolü

VİZYONUMUZ

Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi, sürdürülebilir ve sağlıklı gıda sistemlerinin oluşturulmasında öncü bir rol üstlenmeyi hedeflemektedir. Bilimsel araştırmalar ve teknolojik yeniliklerle desteklenen, toplumun beslenme ihtiyaçlarına cevap veren, çevresel etkileri en aza indiren ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlayan gıda çözümleri geliştirmek için çalışıyoruz.

Merkezimiz, multidisipliner bir yaklaşım benimsiyor; gıda mühendisliği, biyoteknoloji, gıda bilimi ve çevre bilimleri gibi alanlarda iş birlikleri kurarak, gıda üretiminde verimliliği artırmayı ve atık yönetimini optimize etmeyi amaçlıyoruz.

Gelecekte, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını destekleyen, güvenli ve besleyici gıda ürünlerinin geliştirilmesiyle birlikte, tarımsal kaynakların verimli kullanımı ve gıda israfının azaltılması konularında topluma örnek teşkil eden bir merkez olmayı hedefliyoruz.